dissabte, 12 de desembre del 2009

Iniciativa es renova?


Un amic, ben informat, m'explica que el canvi d'en Saura per en Joan Herrera com a cap de llista, no es només un canvi de cartell electoral sinó que correspon a un intent dels joves quadres d'Iniciativa de resituar políticament ICV i recuperar part de l'espai que va ocupar el PSUC als anys setanta.

El que és veritat es que els joves quadres de ICV com Dolors Camats, Raül Romeva, la Laia Ortiz i altres fan bastant bona pinta, però em sembla que resituar un partit tant cremat com ICV és una feina titànica.
De fet ICV ja va néixer amb un pecat original. En el moment de la seva creació es va difuminar al màxim la seva relació amb l'historia del PSUC i, en lloc d'intentar recuperar els sectors més renovadors que havien sortit rebotats a començaments dels anys vuitanta, es va associar amb Nacionalistes d'esquerra, Els Verds et.

L'invent va fer aigües molt aviat. Els Verds van abandonar la coalició després de la primera legislatura (seria interessat que en Pep Puig ens expliqués la seva experiència a l'Ajuntament de Barcelona). Els de NE van arrencar a córrer cap Esquerra, Convergència o el PSC, i les personalitat més rellevants, com l'Antoni Ferrer, la Lali Vintró o el Nani Riera vas ser deixats en segon pla o directament defenestrats com en Ramon Espasa. Els darrers anys ICV ha navegat entre la mediocritat i l'oportunisme ("som l'esquerra de debò!", ji,ji)....

Tan de bo que els joves quadres d'ICV s'en surtin. Es troba molt a faltar una corrent veritablement d'esquerres però, posats a fer, ¿no seria millor tancar la barraca i descongelar el PSUC?. Si voleu visitar el seu mausoleu el trobareu aquí:  PSUC

Ignasi Subirats

0 comentaris >>>:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, signeu els comentaris.
Obriu la llista Comenta com a i seleccioneu Nom/URL
El Nom és imprescindible, el camp URL podeu deixar-lo en blanc.
Un cop entrat el comentari no us oblideu de prémer el boto Publica