dimarts, 19 de gener del 2010

El mon contra Iniciativa

Gairebé mai estic d'acord amb el que fa Iniciativa (el que en penso ja ho vaig resumir fa uns dies a  Iniciativa es renova?). Els amics Saura i Baltasar sols saben posar-se en problemes que desprès son incapaços de gestionar, no en saben més els "pobrets"... Però el que esta passant des de fa un temps amb Iniciativa es de Jutjat de guàrdia. No hi ha proposta o acció de ICV que no rebi una allau de crítiques, la majoria de les vegades demagògiques, per part de tothom, fins i tot dels seus aliats.


Sols cal recordar el que ha passat amb la normativa de "civisme" de BCN, la llei d'educació, l'impost de successions, el Jocs Olímpics d'hivern i ahir, amb l'incendi d'Horta de Sant Joan. En totes aquestes ocasions, més enllà una discussió (legítima) de les propostes i de l'encert o no d'ICV, apareix la voluntat de desqualificar-los i d'aniquilar-los com a opció política.

Darrera d'aquestes campanyes hi ha un clar interès electoral. Artur Mas no pot conquerir la presidència de la Generalitat sense evitar que el tripartit sumi majoria de nou. El PSC te una base electoral sòlida i val més no enfadar-se amb Esquerra perquè es un possible aliat futur, per tant l'enemic a batre es el més feble.

Però, mes enllà d'aquest interes tàctic hi ha una corrent de fons molt més preocupant. Darrera dels atacs a ICV el que hi ha es una campanya reaccionaria, per terra, mar i aire, contra les idees de l'esquerra. Fa temps que la vaca-burra sionista de la Rahola fa servir ICV d'excusa per la seva campanya fanàtica contra tota idea que tingui un "perfum" d'esquerres, el mateix passa amb personatges sinistres com en Marc-Alvaro. Però últimament s'han apuntat a la operació de "acoso y derribo" de la tradició d'esquerres tot el ventall d'opinadors, intel·lectuals a sou, editorialistes i altres personatges que ocupen l'espai mediàtic català. Avui he sentit l'imbècil d'en Bru de Sala dient que el passat comunista de la gent d'Iniciativa els inhabilita per la democràcia. Increible!!!.

Haurem de demanar a Greenpeace que ens protegeixi com "espècie en risc d'extinció".
Ignasi Subirats 

3 comentaris >>>:

Ignasi Subirats ha dit...

He tornat a llegir el que vaig escriure ahir i m'ha sobtat el to crispat que pren l'article. El vaig escriure "en calent" i això no es pot fer. La passió enterboleix els sentits i ofusca la ment. Perdoneu.

Ricard Camprodon Meseguer ha dit...

Vols dir que molt enterbolits? Veure les reaccions a les informacions sobre l'incendi dels Ports em fa pensar que tens molta raó quan dius que "son incapaços de gestionar, no en saben més...". El qualificatiu sobre en Bru de Sala és opinable però la meva opinió sentint-li aquestes bestieses no s'aparta gaire de la teva ni que sigui "en calent", profetes...

xilofera ha dit...

Home, aixó que va escriure l'Ignasi es del 19 de gener. Esmentes a la senyora Rahola de manera poc educada. Llegiu-vos l'article que ha escrit avui (10 de febrer 2010) a La Vanguardia, en relació a Ariadna Jové, aquesta noia que han detingut a Israel. L'article s'intitula "Heroes de Mochila". En acabar de llegir-lo he decidit que l'Ignasi té tota la raó del mon en titllar a la senyora Rahola de sionista. Pel que fà a lo de vaca-burra, crec que ja es tema d'una altre comentari.

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, signeu els comentaris.
Obriu la llista Comenta com a i seleccioneu Nom/URL
El Nom és imprescindible, el camp URL podeu deixar-lo en blanc.
Un cop entrat el comentari no us oblideu de prémer el boto Publica