divendres, 26 de febrer del 2010

Espriu

En Fritz Giròs diu:
Aquest dies es compleixen 25 anys de la mort d’en Salvador Espriu i he tornat a agafar del prestatge les seves poesies. Es ben curiós aquest poeta, perquè cada vegada que torno a llegir-lo, hi trobo alguna cosa nova.

Adjunto I BEG YOUR PARDON, que es una manera de veure amb força humor (negre, es clar) els començaments de la carrera nuclear-militar. Es un poema que pertany al llibre “Les cançons d’Ariadna”, en els que resalto: Baralla de dos cecs captaires, L’ós Nicolau, Victima d’encanteris, Guany pur, Plaça de suburbi i sobre tot la Cançó d’Esperanceta Trinquis...





dimecres, 24 de febrer del 2010

El clítoris de la Rahola

En Fritz Girós envia aquestes notes:


El dia 19 de febrer de 2010, i en referència a un projecte que el ministeri de Bibiana Aido ha subvencionat amb 26.000 euros, el periodista Ignacio Escolar deia, en la seva columna al diari El Publico:


Se trata de una investigación médica sobre tejidos, que está orientada a la genitoplastia: un tipo de operación quirúrgica que sirve, entre otras cosas, para que las mujeres que han sufrido una ablación del clítoris, un cancer o una mutilación por un problema con la episiotomía en el parto, puedan recuperar algo de la sensibilidad genital: algo de felicidad y de autoestima.



dissabte, 20 de febrer del 2010

Jubilats power

En Fritz m'envia aquesta referència:

dijous, 18 de febrer del 2010

¿Tempesta en un vas d'aigua?

Encara estic perplex pel "pollo" que ha muntat el Sr. Ernest Maragall amb les seves declaracions. No entenc com un polític experimentat pot presentar amb tota la solemnitat un anàlisi meditat per baixar-se els pantalons a l'endemà.


dimecres, 10 de febrer del 2010

Seductors, il·lustrats i visionaris

El darrer llibre d'en Castellet (Seductors, il·lustrats i visionaris. J.M. Castellet. Edicions 62 ) es bastant interessant. Com diu a les guardes "...ens ofereix una visió personal de sis personatges, tots amics personals i companys d'aventura literària o cultural (...) en els temps adversos de la dictadura."

Però el llibre és molt més que això, en Castellet es molt "puta" (o, més ben dit, molt savi) i amb un llenguatge planer, tot explicant anècdotes en aparença intranscendents,  proposa una interessant reflexió del paper de la cultura i els intel·lectuals.



dissabte, 6 de febrer del 2010

En Nani Riera

L'Ignasi Riera, des del seu exili madrileny, publica cada quinze dies (els dimecres) un article a la secció d'opinió de l'Avui.

Aquí us deixo un enllaç amb un dels seus últims articles: Ciutats maleïdes?

L'Ignasi continua sent el mateix de sempre. Gràcies Nani!
Ignasi Subirats

dijous, 4 de febrer del 2010

La por a l'Islam

En Fritz Girós em fa arribar la referència d'un article del corresponsal de La Vanguardia a París on fa una reflexió molt interessant sobre els sentiments que ens provoquen aquest nous veïns. L'article acaba dient:
"No es la burka lo que da miedo. Ni los sermones inflamados de los integristas. Es el espeso silencio del conjunto de los musulmanes lo que resulta inquietante."

L'article complet el trobareu aquí: Ese espeso silencio

dimecres, 3 de febrer del 2010

Els nostres fills ens demanaran comptes....

La Rosa Gras m'envia aquest missatge. Mireu-lo i feu-lo córrer...
 
Para que esta pelicula salga en los cinemas, es necesario que la mayor cantidad de personas mire el anuncio dentro de los 3 proximos dias.Va sobre los productos quimicos en la agricultura y su relación con el aumento de cancer en la población. Por favor, pasarlo a vuestros contactos , es el numero de visitas que determinara que
se estrene en las salas de cine.

http://nosenfantsnousaccuseront-lefilm.com/bande-annonce.html  
 
Pour que ce film soit en salle ( film qui dénonce les méfaits de la mauvaise  alimentation et des pesticides)  il faut qu'un maximum de personnes regarde la  bande-annonce dans les 3 jours à venir.  Faites passer, même si vous ne levisionnez pas complètement;  c'est le nombre de visites dans les 3 jours qui fera le poids... Le voir est encore mieux.  Faites suivre à  tous vos contacts  !