dimecres, 30 de març del 2011

Líbia i els meus dubtes

Quan es varen iniciar els actual processos del nord d’Àfrica, Tunísia i Egipte, moltes persones (comentaristes polítics inclosos)van predir la instal·lació de la democràcia i les llibertats, i quasi pronosticaven que per tan, la fi del seu subdesenvolupament, i tot això, gràcies a les noves tecnologies. Jo vaig tenir els meus dubtes. No de com s’havia iniciat ni de les condicions que havien dut a aquestes noves situacions, sinó de com acabarien. I aquests dubtes segueixen molestant-me. Ara, els mitjans de comunicació, perden poca estona fent el seguiment del que està succeint a Tunísia i Egipte, ja no són “notícia”, han perdut interès informatiu. Esdevindran països democràtics amb governs que impulsaran el desenvolupament de les respectives societats? O faran un rentat de cara i esdevindran simulacres que, al cap d’un temps encresparan més las tensions socials? Però el que més dubtes em provoca és si realment, aquest nous governs, tenen gaires possibilitats de donar, a curt termini (o en un termini prudencial), una sortida mínimament satisfactòria a la seva població?

dimarts, 29 de març del 2011

XILOGRAFIA i BINGATA

Tinc el gust de convidar-vos a l'exposició sobre XILOGRAFIA i BINGATA que, juntament amb YOKO KATAOKA i PAU MASIQUES, presentaré el proper mes d'abril al Centre del barri del Poble Nou i que organitza la Coordinadora d'Entitats del Poble Nou. La inauguració serà el divendres 8 d'abril a les 19.30h.

En aquesta exposició, a més de xilografies i linografies, presento un recull d'ex-libris que he fet emprant aquesta tècnica, la xilografia.

També podràs veure anunciada aquesta exposició en el meu bloc, a la pestanya "Exposicions": http://www.xilofera.blogspot.com/ , on també trobaràs imatges de les xilografies i linografies que hi exposo, dels ex-libris i també links a les webs d'altres artistes.

Frederic Girós

dilluns, 28 de març del 2011

XIII Fòrum de l'Energia Sostenible

Ens plau adjuntar-vos el tríptic-programa del XIII Fòrum de l'Energia Sostenible i de la XXV Conferència Catalana per un Futur Sense Nuclears que tindran lloc el dia 13 d'abril de 2011, així com el cartell.
us preguem que el feu circular entre els vostres amics i coneguts, etc.

En el web www.energiasostenible.org podreu descarregar-los en format pdf

Moltes gràcies
GCTPFNN (Grup de Cientifics i Tecnics Per un Futur No Nuclear)

Catàstrofe nuclear al Japó: esteu al dia mirant la pàgina web www.energiasostenible.org

Pep Puig

dijous, 24 de març del 2011

"Immigrants" i "Nadius" a l'univers digital (1)

¿Us costa llegir un text a la pantalla de l'ordinador, i si voleu entendre'l bé l'heu d'imprimir? ¿Quan pengeu un escrit a un Bloc, l'heu estat rumiant durant molta estona i us fa recança perquè penseu que no estarà prou ben escrit? ¿Truqueu per telèfon per preguntar: has rebut el meu email? ¿Si trobeu una pàgina interessant a Internet convoqueu a la gent davant de la pantalla per ensenyar-la en comptes d'enviar el link per email?... Si us reconeixeu en les anteriors preguntes és que sou un "immigrant" al mon digital.

Ben al contrari, els nois que avui acaben l'ensenyament secundari, han estat més de 10,000 hores jugant amb videojocs, han enviat més de  200,000 emails i sms, s'han passat mes de 10,000 hores parlant per telefon mòbil, més de 20,000 hores veient Tv amb més de 500,000 anuncis i, a molt estirar, han passat 5,000 hores llegint un llibre. Han aprés més conceptes bàsics veient Barrio Sésamo (arriiiiba, abaaaajo, graaaande, pequeeeeño) que a l'escola, i coneixen més de les relacions socials veient Bola de Drac o els Teletubies que jugant al carrer. Són els "nadius" del mon digital.

dimecres, 23 de març del 2011

Presentació Estat del Món 2011

Us adjunto la invitació a la presentació de la versió catalana de l'informe del Worldwatch institute.
Pep Puig

dimarts, 22 de març del 2011

Exposició d'en Cisco Colominas

El dia 7 d'abril a les 20 h. s'inaugurarà l'exposició que farè al Castell de Cornellà de Llobregat (Barcelona)
Esteu tots convidats
Cisco Colominas

Entre el realisme i l'abstracció

En el realisme, emocionalment
és possible l’abstracció?
Observa la composició
desvetllant la ment,
prescindeix de la imatge
aclucant els ulls,
deixa’t portar pels colors
obrint el cor.
Els sentiments despertaran,
afloraran les emocions.
Respira ...
Deixa’t portar ...
Sent ...



 

diumenge, 20 de març del 2011

Els cireres entre nuclears

Les 50 centrals nuclears del Japó no deixen molta esperança als cirerers...
Núria Ventura

OTOMO NO KURONUSHI
Ja cau la pluja;
d’aquesta primavera
són les llàgrimes?
Qui no sent la recança
si el cirerer es despulla!

TSURAYUKI (872-945)
Del cor de l’home
mai tindrem coneixença.
Però en ma vila
les flors que un jorn floriren
sempre el perfum exhalen.

KIYOWARA NO FUKAYABU
En la nit calda,
quan sembla encara vespre,
ja arriba l’alba.
En quin redós dels núvols
troba el seu llit la lluna?

Poesia japonesa: tankas i haikús
Poetes de l'època Heian (794-1185)

dimarts, 8 de març del 2011

Les revoltes de la globalització

El dibuix que avui publica en Joma expressa mol bé el que em volta pel cap des que van començar les revoltes a Tunísia. Deixant apart les peculiaritats locals, ¿podríem estar veient les primeres revoltes contra l'imperi del capitalisme financer globalitzat?

No tinc gaires elements per dir-ho, però em sembla que el que està passant al nord d'Africa ens afectarà molt més del que sembla, i no em refereixo al preu de la gasolina. Us deixo unes quantes idees disperses sobre el tema:


diumenge, 6 de març del 2011

Les nuclears a casa nostra

Si voleu escoltar l'entrevista que em va fer en Joan Barril la setmana passada a El Café de la Repúbica, entorn de les nuclears a casa nostra:


Hola, t’envio aquest àudio per escoltar catradio.cat
El Cafè de la República
Comentari:
el programa d'el café de la república, 22/2/2011

Pep Puig