dijous, 13 d’octubre del 2011

16 raons per sortir al carrer el 15O

El 15 d'octubre 2011 s'ha convocat a la ciutadania de tot el planeta a manifestar pacíficament unint-se per un canvi global i alçant la veu contra la situació actual del món. Ja ens vam fer ressò de la convocatòria però, tenint en compte que els mitjans de comunicació oficials no es donen per assabentats, reproduïm els motius pels quals val la pena sortir al carrer i crear un altre món:

De la mateixa manera que s'uneixen els depredadors del sistema financer i es coordinen les estratègies dels que controlen els fils de la política, així haurem de unir-nos les persones.

El moviment de indignats i indignades es rebel·la i s'estén pel món perquè hem pres consciència del comú de les agressions que rebem. Ja s'han sumat més de 350 ciutats en 45 països. NO ESTEM SOLS EN ELS NOSTRES PROBLEMES.

Aquest sistema porta al planeta al desastre ecològic, manté a milions d'éssers humans en la misèria, i provoca crisis cícliques. En aquestes mostren la seva veritable cara. Uns pocs es volen repartir el de tots i totes. No només els nostres diners, sinó també els nostres drets i el nostre patrimoni públic, acumulat gràcies a l'esforç de generacions.

Perquè no prenguem consciència d'això, necessiten una democràcia esquifida, que sigui dòcil al poder econòmic, principalment el financer. Necessiten de l'engany. El primer gran engany avui és convèncer-nos que si ens imposen sacrificis és perquè són necessaris. ÉS FALS.

Perquè estàs fart/a. Portem tres anys encarant cada dia una mala notícia que al dia següent és pitjor. Els 'gurús' financers diuen que el 2012 és possible una nova recessió. Qui pot creure, doncs, que tots les retallades que porten aplicant funcionen?

Tenim motius per fer del 15-O una jornada històrica. Quins són els teus?

1. Perquè vols treball, no caritat.
El treball és un dret. A Espanya hi ha 4.226.744 de persones desocupades, en el món, 205 milions. Amb un exèrcit de desocupats i desocupades, les empreses aprofiten la situació per pagar menys i oferir pitjors condicions laborals.

2. Perquè t'estan explotant.
El 25,4% de les persones que treballen pateixen precarietat. Més de dos milions pateixen assetjament en els seus llocs i un total de 737 van morir en accident laboral el 2010.

3. Perquè hauràs de tancar el teu negoci.
Només les grans empreses reben finançament, mentre es tanquen els crèdits a les PIMES. Més de 200.000 PIMES han tancat i 350.000 autònoms han cessat la seva activitat des que va començar la crisi.

4. Perquè no estudies per això.
Més de 136.000 persones qualificades han hagut d'emigrar davant la impossibilitat de trobar feina. El 46,5% de les menors de 25 anys es troba a l'atur. Ens estan traient les expectatives de futur!

5. Perquè la salut no és un negoci.
Les retallades han començat. A Catalunya, un 30% menys de llits i un 40% menys de quiròfans. Conseqüència: pugen les llistes d'espera en un 23%. Hi ha més de 200.000 persones sense cobertura sanitària. El sistema públic és bo i costa menys que els privats d'altres països. Fora els mercaders dels hospitals!

6. Perquè l'educació és la millor inversió.
Les retallades en educació els agraden, perquè els pobles ignorants consumeixen més i qüestionen menys. Aquest any escolar, Madrid: 2.500 professors menys i 14.000 alumnes més.

7. Perquè una família necessita una casa. En propietat o de lloguer.
Més de 350.000 famílies han estat desnonades des que va començar la crisi, però hauran de seguir pagant la seva hipoteca. Empreses i bancs especulen amb l'habitatge, que ja no és un dret, sinó un negoci. Al món hi ha 100 milions de persones sense llar.

8. Perquè la Banca Sempre Guanya.
Es porten a preus de saldo les Caixes d'Estalvi després que s'han injectat més de 20.000 milions de tots els espanyols. Ens fiquen en la crisi, reben diners barats i ajuts públics i es reparteixen beneficis i retribucions escandaloses. Rodrigo Rato guanyarà 10.150.000 l'any com a executiu de Banki.

9. Perquè la teva pensió no és milionària.
Mentre els gestors dels bancs i caixes causants de la crisi s'asseguren pensions milionàries, aproven una reforma perquè la resta treballem més anys i cobrem menys. Mitjançant falses alarmes sobre la sostenibilitat del sistema de pensions s'incentiva completar la jubilació amb plans privats (gestionats per 'els mateixos' que ens han arruïnat). No caiguis en el parany.

10. Perquè els rics no contribueixen.
Les lleis els afavoreixen i, tanmateix, defrauden i es porten els seus diners a paradisos fiscals, no contribuint als ingressos de l'Estat. El frau i l'evasió suposen, com a mínim, 80.000 milions d'euros menys per a les arques públiques. La família Botín tenia a Suïssa 2.000 milions.

11. Perquè vas venir per millorar la teva vida.
Però més del 40% de les persones immigrants que treballen ho fan sense Seguretat Social i mal remunerades.
El 42% dels controls policials vigilats es realitzen per detenir persones pels seus trets facials i color de pell. Més de 16.500 persones són empresonades cada any en els Centres d'Internament per a Estrangers sense haver comès cap delicte, moltes de les quals pateixen maltractaments.

12. Perquè faran servir la teva set per forrar-se.
El Canal d'Isabel II és un monopoli sense risc, sense competència, amb beneficis i amb liquiditat immediata, no permetis que t'ho privatitzin. Avui l'aigua és bona i barata. L'experiència mundial de les privatitzacions ens indica que serà pitjor i més cara.

13. Perquè van robar els teus somnis.
El suïcidi s'ha convertit en la primera causa de mort no natural a Espanya, per sobre dels accidents de trànsit.
Més 150 milions de persones pateixen depressió, tres milions només al nostre país.El 64% de la població activa declara que no està contenta en el seu treball.

14. Perquè la dignitat no es compra.
Tots els éssers humans naixem lliures i iguals en dignitat i drets. No som mercaderia en poder dels mercats financers. No sucumbim al consumisme i a la distracció mediàtica mentre ens retallen la vida. Nosaltres som els que creem la riquesa.

15. Perquè volem recuperar la nostra sobirania.
Els poders financers provoquen la crisi de la qual estan obtenint espectaculars beneficis. Aquests poders marquen el full de ruta dels governants per imposar retallades. A Espanya, els nostres responsables polítics han reformat la Constitució, amb urgència i sense transparència, en un vergonyós exemple de submissió.

Exigim participació ciutadana, satisfacció de necessitats essencials i garantia efectiva de drets fonamentals.

16. Perquè un sistema injust no se sosté.
El 2% de la població mundial té més de la meitat de la riquesa global mentre un terç de la població viu amb 0,93 euros al dia. Mil milions de persones pateixen desnutrició, la majoria dones i nens. 884 milions d'persones viuen sense aigua potable al món i 2600 milions no tenen els serveis mínims de sanejament. 1,3 milions de persones moren cada any per la contaminació atmosfèrica.

Això no funciona!
Surt al carrer! Crea un altre món!

United for #globalchange

2 comentaris >>>:

Pepa Sala ha dit...

Els motius per protestar són legítims i sempre és bo haver de prendre una responsabilitat, però la pregunta que em faig és, ¿on érem cadascú de nosaltres a la dècada maleïda (finals dels 90 fins al 2007) quan es va institucionalitzar l'especulació, i quan algú no hi participava li deien tonto?

Crec que falta sentit de la responsabilitat i sobren consignes; quan un fill es carrega els pares perquè no han sabut educar-lo, pot tenir raó però el consell que li donaria és que repensi, a ell mateix i al seu pensament. Per mi no hi altre sortida, les societats madures son les que es reinventen no en contra sinó a favor, i això en aquest país, parlo d'Espanya no està passant.

La sortida de la dictadura va ser amagant la merda sota les alfombres, i després la capacitat de responsabilitat va quedar esvaïda sota el diner. Caldrà temps i generacions per trobar un camí
Bona sort
Pepa

Joana Valverde ha dit...

Interessant!! allà ens veurem!!!

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, signeu els comentaris.
Obriu la llista Comenta com a i seleccioneu Nom/URL
El Nom és imprescindible, el camp URL podeu deixar-lo en blanc.
Un cop entrat el comentari no us oblideu de prémer el boto Publica