dimarts, 12 d’octubre del 2010

Nous camins de participació democràtica

En Esteve Pont envia aquestes notes:

Fa dies que estem parlant dels problemes per arribar a la independència, com poder-nos organitzar com a poble, descentralitzar-nos. Potser es hora de fer quelcom?

La realitat es que el panorama polític i social a Catalunya, es com “un fractal”: Moltes tendències, diferents formes de fer el camí, diferents objectius, ..... Entenc que es normal, es la realitat de la vida.

Però si d’aquest fractal volem que surtin uns camins que ens portin al objectiu final, (organitzar-nos com a poble, sense dependències), cal que trobem formes que sent diferents, SUMIN, (no divideixin, ni restin). (Tampoc cal que sigui un sol camí. Cal que sent diferents, sumem)


En la meva opinió, crec que les futures organitzacions polítiques-socials, tenen que fugir de la forma de “Partit”, deixar els conceptes d’esquerra i dreta, i evolucionar cap a xarxes socials, a on pugui participar la base social conscient, utilitzant les eines de internet i altres. Anar fent camins que sumin, per arribar al objectiu comú. Deixant els camins que resten, o divideixen.

Clar que això que he dit es molt “maco”, però difícil de fer: Qui, i com es decideix els camins que sumen i els que cal abandonar. Quin lideratge s’estableix, ....

A tall de idea, adjunto un link de Equo, que pretenen establir-se com a força política que aglutini una forma ecològica de viure. La forma d’organització que proposen, potser ens pot donar idees de com organitzar-nos per l’objectiu de la independència. (De moment no es volen definir com partit, es una fundació)


En la meva opinió, cal fugir de les formes polítiques actuals, del líder que te que fer el discurs tipus “venedor de tómbola de fira”, moltes vegades de forma totalment pedant. Necessitem líders que sàpiguen trobar les persones adients per cada assumpte i moment, que els preparats siguin el protagonistes i el grup líder quedi darrera.

El grup líder tindria la feina de :
  • Trobar els més preparat per cada assumpte i un cop ben fitxats els objectius, cedir-li protagonisme.
  • Coordinació.
  • Vetllar el compliments dels objectius.
  • Vetllar escrupolosament la ètica.
  • Trobar coincidències amb altres organitzacions.
  • Trobar mitjans de comunicació, ....
En part, tenim l’exemple de Lula de Silva, que sense estar preparat, (a nivell universitari), ha sabut trobar persones al seu voltant que han gestionat, si més no, millor que els anteriors. En situacions bastant deteriorades com Brasil, i relativament, ara el nostre país, ser completament honrat, tenir clars uns quants objectius basics, i saber trobar un equip gestor, ja es molt.

Esteve Pont Pau

0 comentaris >>>:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, signeu els comentaris.
Obriu la llista Comenta com a i seleccioneu Nom/URL
El Nom és imprescindible, el camp URL podeu deixar-lo en blanc.
Un cop entrat el comentari no us oblideu de prémer el boto Publica